Home
1025
EN
Olympia Odos
OPASS
Σύνδεση

Διακρίσεις

Διακρίσεις και Βραβεία

Η δέσμευση της Ολυμπίας Οδού για Αειφόρο Ανάπτυξη αποδεικνύεται μέσω των δεκάδων διακρίσεων, διεθνών και εθνικών, που έχει λάβει από την ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου το 2018 μέχρι και σήμερα. Διακρίσεις που επιβραβεύουν τη στρατηγική της για Αειφόρο Ανάπτυξη και τις καινοτομίες που εφαρμόζει σε αυτή την κατεύθυνση.

Η αρχή έγινε το 2018, οπότε η Ολυμπία Οδός απέσπασε παγκόσμια διάκριση από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Μηχανικών, που την κατέταξε στα 5 κορυφαία έργα του κόσμου για το 2018 (ASCE - American Society of Civil Engineers). Ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού ήταν το μοναδικό έργο ευρωπαϊκής χώρας και το μόνο εκτός ΗΠΑ, που απέσπασε τη συγκεκριμένη διάκριση.

2022

ArrowΧάλκινο βραβείο στα Mobile Excellence Awards για το Olympia Odos App: Η εφαρμογή που ανοίγει «νέους δρόμους» για τους ταξιδιώτες.

ArrowΔύο χρυσά βραβεία στα Energy Mastering Awards 2022 για τις πρωτοβουλίες «Νερό από τον αέρα» και «Προσαρμοζόμενος φωτισμός».

ArrowΔιάκριση στα Health & Safety Awards 2022 για την Ολυμπία Οδό Λειτουργία στην κατηγορία «Αποτελεσματική Συμμετοχή Εργαζομένων».

ArrowSUPERBRANDS GREECE 2021-2022
​Η Ολυμπία Οδός, μαζί με άλλες 254 εταιρικές επωνυμίες, αναδείχθηκε ως κορυφαία στην Ελλάδα και αναγνωρίστηκε με τον τίτλο του Superbrand Greece 2021-22. Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν μια εταιρία υποψήφια στα Superbrands είναι το δυνατό προφίλ και η αξιοπιστία προς τους καταναλωτές. Η κριτική επιτροπή δεκατριών εμπειρογνωμόνων ήταν αρμόδια για τον κατάλογο των συμμετεχόντων και μαζί με το κοινό αξιολόγησαν και ανέδειξαν τους νικητές. Η Έρευνα Κοινής Γνώμης πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Marc.


2021

ArrowΔιάκριση στα Green Awards για τη «Στρατηγική ανάπτυξης μιας πράσινης οδικής υποδομής».

ArrowΈξι βραβεία στα Mobility Awards, για την εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος χιλιομετρικής χρέωσης Hybrid, για την Ολιστική Προσέγγιση Ασφάλειας στον Αυτοκινητόδρομο, για το Smart Tunnel project και το πρόγραμμα PROTECT, για τις Υποδομές ταχείας φόρτισης στους ΣΕΑ Ψαθοπύργου και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Στόλου.

ArrowΔύο χρυσά βραβεία για την Ολυμπία Οδό στα Βραβεία Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στις κατηγορίες «Επίδραση στις Τοπικές Κοινωνίες», για το καινοτόμο σύστημα Hybrid, και για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που έχει υλοποιήσει στις  εγκαταστάσεις του αυτοκινητόδρομου.

ArrowΣτα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών η Ολυμπία Οδός κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη χρήση Τεχνολογίας στην Εμπειρία του Πελάτη» για το Hybrid, το πρώτο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης στην Ελλάδα, και η Ολυμπία Οδός Λειτουργία το βραβείο Real Life Heroes για την άμεση και καθοριστική παρέμβαση τριών υπαλλήλων που έσωσαν από πνιγμό ένα δίχρονο κοριτσάκι.


Στα Mobility Awards 2021 η Ολυμπία Οδός αναδείχτηκε «Αυτοκινητόδρομος της χρονιάς»

Η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί το απτό αποτέλεσμα των στοχευμένων πρωτοβουλιών της εταιρείας για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και ασφάλειας στον αυτοκινητόδρομο, καθώς και για δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του Περιβάλλοντος.


2020

ArrowΧρυσό και Αργυρό βραβείο στα Facilities Management Awards για το καινοτόμο πρόγραμμα Smart Tunnel.

ArrowΧρυσό και Αργυρό βραβείο στα Health & Safety Awards στην κατηγορία Αξιολόγηση & Παραμετροποίηση Νέων Εργασιακών Κινδύνων και στην ειδική θεματική ενότητα για το περιβάλλον αντίστοιχα.

ArrowΧάλκινο βραβείο στα Green Awards για τη «Στρατηγική για την ανάπτυξη μιας πράσινης οδικής υποδομής».


Εκστρατεία Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ολυμπία Οδό «Δρόμος από άλλο πλανήτη»

Ως έργο που υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ολυμπία Οδός εντάχθηκε στην εκστρατεία της ΕΕ «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» (“EU in my Region”), μαζί με 9 ακόμα έργα στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας τον κλάδο των έργων παραχώρησης.

Στη συγκεκριμένη εκστρατεία, αξιοποιήθηκαν σύγχρονα οπτικά μέσα και έγινε προβολή του έργου μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, εγκαταστάθηκαν στους ΣΕΑ Ψαθόπυργου ηλεκτρονικές διαδραστικές πινακίδες με πληροφοριακό υλικό που σκοπό είχαν να ενημερώσουν τους επισκέπτες για το έργο και τη συμβολή του.

Στατιστικά ηλεκτρονικής πινακίδας (7 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου)

  • 352 χρήστες
  • 300 φωτογραφίες 


2019

ArrowΕθνικός Νικητής και ανακήρυξή της Ολυμπίας Οδού  ως “Ones to Watch” στα European Business Awards 2019 στο πεδίο της καινοτομίας για την εφαρμογή πρόβλεψης κυκλοφορίας.

ArrowΔιάκριση στα Corporate Affairs Excellence Awards της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στην κατηγορία Εταιρικός Απολογισμός Βιωσιμότητας.

ArrowΔιάκριση από το CRI Pass.

ArrowΤρία (3) χρυσά βραβεία στα Energy Mastering Awards για το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στο φωτισμό των σηράγγων (LED).

ArrowΧρυσό Βραβείο για την Ολυμπία Οδό Λειτουργία Α.Ε. στα Health & Safety Awards στην κατηγορία Οδική Ασφάλεια.

ArrowΔιάκριση στα BRAVO AWARDS για την Πολιτιστική Διαδρομή της Ολυμπίας Οδού.

 

Η Ολυμπία Οδός “National Winner” στα European Business Awards

Η Ολυμπία Οδός διακρίθηκε ως National Winner στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων 2019, έναν από τους μεγαλύτερους και μακροβιότερους επιχειρηματικούς διαγωνισμούς στον κόσμο. Η εταιρία κατέκτησε αρχικά μια θέση στη λίστα επιχειρηματικής αριστείας “Ones to Watch”, καθώς επιδεικνύει εξαιρετική επίδοση στην κατηγορία “Καινοτομία μεγάλων εταιριών” και προωθεί τις βασικές αξίες του διαγωνισμού για Ηθική και Αποτελεσματικότητα. Στη συνέχεια, αναδείχθηκε National Winner ανάμεσα σε 300 εταιρίες για την πρωτοποριακή εφαρμογή της για την Πρόβλεψη Κυκλοφορίας.


«Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση και η Ολυμπία Οδός είναι αναμφισβήτητα στην πρωτοπορία του κλάδου της. Η επιλογή σας ως “National Winner” δείχνει ότι είστε μία από τις πιο εμπνευσμένες, επιτυχημένες και δυναμικές εταιρίες στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια για τη διάκρισή σας

Adrian Tripp, Διευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards


2018

ArrowΧάλκινο βραβείο για την Ολυμπία Οδό Λειτουργία στα Health & Safety Awards στην κατηγορία «Υγιείς  & Ασφαλής  εργασιακός χώρος» στην ενότητα «Δραστηριότητες σε εγκαταστάσεις & Υποδομές».


2016

ArrowΔιάκριση στον κλάδο «Υποδομές Μεταφορών» για την Λειτουργία στα Health & Safety Awards.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις δράσεις και τα νέα της Ολυμπίας Οδού!

Εγγραφή

Πιστοποιήσεις & Πολιτικές

Πιστοποιήσεις & Πολιτικές

Βραβεία

Βραβεία

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΕΠ

 
ESPA ESPA MOBILE