Ειδοποίηση Ιδιωτικότητας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τα περί ιδιωτικότητας, καθώς και για τις προσαρμογές που έχουμε κάνει ως μέρος της δέσμευσής μας να είμαστε διαφανείς σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα και τα διατηρούμε ασφαλή. Ειδικότερα, έχουμε προχωρήσει σε προσαρμογές για τη συμμόρφωση με τις νέες απαιτήσεις που εισήγαγε ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία των δεδομένων, γνωστός ως Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Αυτή η ειδοποίηση ενδέχεται να επικαιροποιείται σύμφωνα με τυχόν νέες συστάσεις των ρυθμιστικών αρχών της Ελλάδας (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Οι ειδοποιήσεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο η Ολυμπία Οδός Α.Ε. (Παραχωρησιούχος) και η Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε. (Λειτουργός) από κοινού συλλέγουμε, αποθηκεύουμε και χειριζόμαστε τα προσωπικά στοιχεία, καθώς και ποια είναι τα δικαιώματα των υποκειμένων αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Ποιοι είμαστε

Η εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. συστάθηκε με αποκλειστικό σκοπό την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης που αφορά στον σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα–Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα (εφεξής το ‘Έργο Παραχώρησης’). Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. είναι η εταιρεία λειτουργίας που ανέλαβε από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και για λογαριασμό της, την παροχή υπηρεσιών συλλογής διοδίων, την εξυπηρέτηση πελατών, τη διαχείριση κυκλοφορίας και τη συνήθη συντήρηση. Οι σχέσεις των εταιρειών όσον αφορά την παροχή των υπηρεσιών που αφορούν την παραχώρηση του έργου ορίζονται πρωτίστως μέσω του Ν. 3621/2007 όπως αυτός επικαιροποιήθηκε από το Ν. 4219/2013.

Στοιχεία εταιρειών:

Επωνυμία:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Ανώνυμη Εταιρεία ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ για τον Αυτοκινητόδρομο ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ - ΤΣΑΚΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Ανώνυμη Εταιρία ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ για τον Αυτοκινητόδρομο ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ - ΤΣΑΚΩΝΑ

Αριθμός Γ.Ε.Μ.Η.:

007672001000

121548307000

Α.Φ.Μ.:

998380326

998380399

Έδρα:

Ριζαρείου 4, Χαλάνδρι, Αττικής, 15233

32ο χλμ Ν.Ε.Ο.Α.Κ, Βόρειος Παράδρομος, ΤΚ 19100, Άνω Βλυχάδα Μεγάρων

Οι δύο παραπάνω εταιρείες (εφεξής «Εμείς», «οι Εταιρείες», οι «Υπεύθυνοι») είναι συνυπεύθυνες επεξεργασίας για την πληροφορία που αφορά προσωπικά δεδομένα.

Για περισσότερες πληροφορίες επί των ανωτέρω μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται εδώ: Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Τι στοιχεία συλλέγουμε για εσάς & με ποιόν τρόπο

Καταρχάς σημειώνουμε ότι τα συλλεγόμενα δεδομένα δεν είναι απαραίτητο να αποτελούν «προσωπικά δεδομένα» με βάση τις προβλέψεις της νομοθεσίας (βλ. κατωτέρω Γλωσσάρι Όρων), καθώς ενδέχεται να μην ταυτοποιούν από μόνα τους το υποκείμενο των δεδομένων. Προβαίνουμε ωστόσο στην εν λόγω ενημέρωση και για τα δεδομένα αυτά για λόγους διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσής σας.

Τα είδη δεδομένων που διατηρούμε ενδέχεται να περιλαμβάνουν, ανά περίπτωση, τα εξής:

Τύπος δεδομένων

Αφορά μόνον
συνδρομητές

Αφορά ή μπορεί να αφορά οποιοδήποτε χρήστη του αυτοκινητοδρόμου

Ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις κατοικίας/εργασίας

(μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ήτοι παράβασης διοδίων ή δικαιούμενης απαλλαγής διοδίων ή εμπλοκής σε τροχαίο συμβάν ή ατύχημα)

Στοιχεία ταυτοποίησης, όπως Αριθμού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

 

Φορολογικά στοιχεία (ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ)

 

Ηλικία ή ημερομηνία γέννησης

 

Το φύλο, το επάγγελμα

 

Στοιχεία εργασίας, όπου απαιτείται

(μόνο για συνδρομητικούς λογαριασμούς επιτηδευματιών)

(μόνο σε περιπτώσεις δικαιούμενης απαλλαγής διοδίων)

Στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των αριθμών τηλεφώνου.

(μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ήτοι παράβασης διοδίων ή εμπλοκής σε τροχαίο συμβάν ή ατύχημα)

Πινακίδα και αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου συνδρομητή/χρήστη αυτοκινητόδρομου

(μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ήτοι παράβασης διοδίων ή εμπλοκής σε τροχαίο συμβάν ή ατύχημα)

Καταγεγραμμένο υλικό μέσω CCTV

Aριθμός διελεύσεων

(μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ήτοι παράβασης διοδίων ή δικαιούμενης απαλλαγής διοδίων ή εμπλοκής σε τροχαίο συμβάν ή ατύχημα)

Ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων, όπως Ιατρικές πληροφορίες, όπου απαιτείται

 

(μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ήτοι εμπλοκής σε τροχαίο συμβάν ή ατύχημα με τραυματισμό ή για απαλλαγή διοδίων λόγω ιδιότητας ΑμΕΑ)

Ό, τι γνωρίζουμε για εσάς παρέχεται κυρίως από εσάς όταν επικοινωνήσετε μαζί μας για πρώτη φορά και ενώ είστε συνδρομητής μας. Σε μερικές περιπτώσεις ενδέχεται να συλλέγουμε πληροφορία, ενώ δεν έχετε μαζί μας σύμβαση λόγω διέλευσης από τα διόδια (π.χ. εξαιτίας ατυχήματος, παράβασης, κλπ.). Μπορείτε να μας παρέχετε προσωπικά δεδομένα σε διάφορες χρονικές στιγμές και μέσω διαφόρων καναλιών επικοινωνίας, όπως μέσω έντυπης ή ηλεκτρονικής φόρμας, μέσω τηλεφώνου, με email μέσω ενός μέλους του προσωπικού μας ή ενός από τους συνεργάτες μας, ή εμείς ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορία που σας αφορά, όπως για παράδειγμα όταν:

  • αναζητήσετε πληροφορίες ή υποβάλετε αίτηση μέσω του website μας,
  • ζητήσετε να έρθετε σε επαφή με έναν εκπρόσωπο μας,
  • συμμετέχετε σε οποιαδήποτε προώθηση ή έρευνα μας,
  • καταγράφεται υλικό που έχει την πινακίδα του αυτοκινήτου που οδηγείτε ή
  • υποβάλλετε κάποιο αίτημα ή παράπονο.

Επιπλέον, μπορεί να μας παρασχεθούν τα είδη προσωπικών δεδομένων που αναφέρονται παραπάνω στην ενότητα αυτή από:

  • Τον εργοδότη σας, εάν διαθέτετε κάρτα απαλλαγής διοδίων ως προσωπικό Υπηρεσίας που δικαιούται απαλλαγής με βάση το άρθρο 24.4.2 της Σύμβασης Παραχώρησης Ν. 3621/2007 ή εάν παρέχουμε υπηρεσίες για εργαζόμενους της εταιρείας ή του ομίλου σας.
  • Εταιρεία που διαχειρίζεται σταθμούς διοδίων σε άλλον αυτοκινητόδρομο, καθώς μπορεί να μας παρασχεθούν στοιχεία διελεύσεων από διόδια όταν -ως Συνδρομητής μας- πραγματοποιείτε ηλεκτρονικές διελεύσεις σε σταθμό διοδίων άλλων αυτοκινητόδρομων που έχουν ενταχθεί στο Σύστημα Διαλειτουργικότητας

Μπορεί, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, να υποπέσουν στην αντίληψή μας ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων σχετικά με εσάς, οι οποίες είναι πιο ευαίσθητες, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων που αφορούν την υγεία σας, π.χ. λόγω εμπλοκής σας σε τροχαίο ατύχημα.

Όπου απαιτείται εκ του νόμου να λάβουμε τη ρητή συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία αυτών των ειδικών κατηγοριών προσωπικών δεδομένων, θα σας το ζητήσουμε εγκαίρως. Αν επιλέξετε να μην δώσετε τη συγκατάθεσή σας, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση είτε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες σας είτε να προβούμε στην εκτέλεση ορισμένων από τις εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν για να σας προσφέρουμε ορισμένες υπηρεσίες.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, τα οποία δεν αποτελούν ειδική κατηγορία προσωπικών δεδομένων, θα εξαρτηθεί από το λόγο για τον οποίο επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας.

 

Γιατί συλλέγουμε αυτή την πληροφορία για εσάς & Πως χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας

Εμείς επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας για τους παρακάτω σκοπούς:

  • Τήρηση - Διαχείριση της αλληλογραφίας της εταιρείας
  • Γνωστοποίηση συμβάντων σε ασφαλιστικές εταιρείες λόγω υποχρέωσης ή δικαιώματος που προκύπτει από υπάρχουσα ασφαλιστική κάλυψη (πχ.  την Αστική Ευθύνη του Έργου Παραχώρησης, την ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων κα.)
  • Θέαση και Καταγραφή Βιντεοληπτικού Υλικού μέσω καμερών ήτοι:  (α) κάμερες κυκλοφορίας εντός του αυτ/μου Ελευσίνα – Πάτρα (σε διόδια, σήραγγες και ανοικτή οδοποιΐα), (β) κάμερες ασφαλείας στις κτιριακές εγκαταστάσεις (στους χώρους που υπάρχουν κάμερες υφίστανται πληροφοριακές πινακίδες που σας ενημερώνουν σχετικώς).
  • Θέαση και Καταγραφή Βιντεοληπτικού Υλικού μέσω του Συστήματος Διοδίων και των καμερών αυτού που είναι τοποθετημένες σε λωρίδες διοδίων (υφίστανται πληροφοριακές πινακίδες που σας ενημερώνουν σχετικώς).
  • Tήρηση Αρχείου Συμβάντων Ο.Ο. και φωτογραφικού υλικού.
  • Καταγραφή Φωνητικών Κλήσεων εισερχόμενες / εξερχόμενες καθώς και των Τηλεφώνων Έκτακτης Ανάγκης (ΤΕΑ) επί της Οδού
  • Σύναψη Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Διοδίων Olympia Pass*
  • Λήψη αιτημάτων/παραπόνων από χρήστες ή συνδρομητές
  • Καταγραφή διελεύσεων που απαλλάσσονται της καταβολής διοδίων
  • Καταγραφή Ειδικών Διελεύσεων (ΑμΕΑ)
  • Παρακολούθηση παραβάσεων διοδίων (διέλευση χωρίς πληρωμή διοδίων)
  • Αποστολή προωθητικών ενεργειών/newsletter

Για τους παραπάνω σκοπούς στηριζόμαστε στις εξής νομικές βάσεις επεξεργασίας ανά περίπτωση:

  • Η επεξεργασία συνιστά νομική μας υποχρέωση (βάσει του πλαισίου της Σύμβασης παραχώρησης).
  • H επεξεργασία είναι απαραίτητη για να εισέλθουμε σε σύμβαση μαζί σας (όπως π.χ. για υπηρεσίες Ο-pass).
  • Η επεξεργασία εξυπηρετεί επιχειρησιακές ανάγκες μας και τα συμφέροντά μας (όπως π.χ. Τήρηση των (συμβατικών, νομίμων κλπ.) υποχρεώσεών της, Επικοινωνία με τρίτους, Υπεράσπιση- νομική προστασία, προστασία αγαθών και περιουσίας των Εταιρειών, Στατιστικοί-ιστορικοί λόγοι, προώθηση των υπηρεσιών μας)
  • Έχουμε λάβει την πρότερη, ρητή, έγγραφη, ειδική και ενημερωμένη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία που αυτή αφορά (όπως π.χ. marketing).

*H παροχή αυτών των δεδομένων και η επεξεργασία τους από Εμάς αποτελεί συμβατική απαίτηση για τη σύναψη σύμβασης και τυχόν μη παροχή τους συνεπάγεται τη αδυναμία εκ μέρους των Υπευθύνων να συνάψουν σύμβαση με εσάς.

*Σε περίπτωση που Εμείς στηρίζουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας στην βάση του «έννομου συμφέροντος», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε προηγουμένως διεξάγει αξιολόγηση με το κριτήριο της εξισορρόπησης των συμφερόντων μας με τα δικά σας συμφέροντα, δικαιώματα και ελευθερίες αναφορικά με την ιδιωτικότητα και την προστασία των δεδομένων σας (“balance test”) και έχουμε καταλήξει ότι η επεξεργασία αυτή είναι απαραίτητη και αναλογική προς το σκοπό μας. Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες με το να επικοινωνήσετε μαζί μας (Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας), ή να κάνετε καταγγελία σε εποπτική αρχή.

*Σημειώνεται ότι το αρμόδιο κατά τόπο Τμήμα Τροχαίας Αυτ/μων διαθέτει απευθείας (παράλληλη) ανεξάρτητη πρόσβαση στα στοιχεία παραβάσεων διοδίων του Συστήματος Διοδίων προς το σκοπό της βεβαίωσης της παράβασης μη πληρωμής διοδίων τελών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (άρθρα 29 παρ. 10 και 104).

 

Πώς διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα & διαβίβαση δεδομένων εκτός ΕΕ

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να μοιραστούμε, πάντα με απόλυτο σεβασμό, μέρος/σύνολο των προσωπικών σας δεδομένων με άλλες εταιρείες – συνεργάτες μας ή εποπτικές αρχές με σκοπό:

  • να διαχειριστούμε τη σύμβαση που έχουμε μαζί σας και να διεκπεραιώσουμε αξιώσεις και άλλες συναλλαγές,
  • σε περίπτωση που είστε συνδρομητής ηλεκτρονικών διοδίων άλλης εταιρείας που διαχειρίζεται διόδια και έχει συνάψει σύμβαση μαζί μας στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας διοδίων, να στείλουμε στην εν λόγω εταιρεία στοιχεία διελεύσεών σας από τα διόδια της Ολυμπίας Οδού για το σκοπό της ορθής τιμολόγησης ή/και επίλυσης αμφισβητήσεων,
  • να επιβεβαιώσουμε ή να διορθώσουμε τα στοιχεία που γνωρίζουμε για εσάς,
  • να διεξάγουμε έρευνα για εσωτερική χρήση της Εταιρείας μας,
  • να μας υποστηρίζουν συνεργάτες μας στα συστήματά μας,
  • να συμμορφωθούμε με τον νόμο όταν, για παράδειγμα, πρέπει να επιτρέψουμε την ανταλλαγή των προσωπικών σας δεδομένων με τις υπηρεσίες της αστυνομίας ή άλλης αρμόδιας αρχής, όπου αυτό είναι απαραίτητο για την πρόληψη της εγκλημάτων,
  • να ασκηθεί έλεγχος στην Εταιρεία μας από αρμόδια Υπουργεία, αστυνομικές ή δικαστικές αρχές, φορολογικές αρχές, κλπ.
  • να μας βοηθήσουν συνεργάτες μας ως προς την εκτύπωση/ εμφακέλωση/ αποστολή αρχείων προς εσάς,
  • να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τις ειδικές προσφορές και υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν,
  • να εκπληρωθούν άλλοι επιχειρηματικοί σκοποί, όπως η ανάπτυξη προϊόντων και η διαχείριση ιστοσελίδων,
  • την προστασία των δικαιωμάτων, της ιδιοκτησίας ή της ασφάλειας της Εταιρείας, των πελατών μας ή άλλων,
  • να συμμορφωθούμε με ένα ένταλμα έρευνας ή δικαστική απόφαση/εντολή/διάταξη ή να ενεργούμε όπως απαιτείται ή επιτρέπεται από τον ισχύοντα νόμο, όπως για παράδειγμα όταν τρίτος έχει έννομο συμφέρον και δικαιούται να λάβει τα δεδομένα σας

Όταν μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους που εκτελούν επιχειρηματικές υπηρεσίες για εμάς, απαιτούμε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για σκοπούς εκτέλεσης αυτών των υπηρεσιών.

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν πρόκειται να τα μεταφέρουμε σε άλλες χώρες. Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου θεωρούνται ότι παρέχουν το ίδιο επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης και η Ελλάδα. Αν στο μέλλον διαβιβάσουμε  προσωπικά δεδομένα ή τα μοιραζόμαστε με άλλους, εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, καταρχήν θα ενημερωθείτε αμέσως και θα έχουμε διασφαλίσει ότι εμείς και εκείνα τα πρόσωπα ή οι εταιρείες που τα μεταφέρουμε, συμφωνούν να τα προστατεύσουν από ακατάλληλη χρήση ή αποκάλυψη, σύμφωνα με την εφαρμοστέα Ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων με πρότυπες ρήτρες ή άλλους κατάλληλους μηχανισμούς.

 

Αυτοματοποιημένη λήψη απόφασης / Κατηγοριοποίηση σε προφίλ

Δεν διενεργείται/ εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων και κατάρτισης προφίλ από εμάς.  

 

Πόσο καιρό κρατάμε την πληροφορία που σας αφορά

Η εν λόγω Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που έχουμε θεσπίσει συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους και τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων στις οποίες υπόκειται. Αυτοί (οι νόμοι) καθορίζουν πόσο καιρό έχουμε τη δυνατότητα  να διατηρήσουμε όλους τους διαφορετικούς τύπους δεδομένων που διαθέτουμε και ελέγχονται σε τακτική βάση.

Με ασφάλεια και σιγουριά καταστρέφουμε τα δεδομένα, τα οποία δεν χρειάζεται πλέον να τηρούμε σύμφωνα με τα χρονικά όρια που ορίζονται στις πολιτικές μας.

Όταν συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε δεδομένα για στατιστικούς ή ερευνητικούς σκοπούς, διασφαλίζουμε ότι τα δεδομένα είναι ανώνυμα, έτσι ώστε να μην μπορείτε να προσδιοριστείτε με ή από αυτά με κανένα τρόπο.

 

Αλλαγές σε αυτή την Ειδοποίηση Ιδιωτικότητας

Είναι δυνατόν να τροποποιήσουμε αυτή την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανά πάσα στιγμή. Εάν προβούμε σε οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ή τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε ή τα μοιραζόμαστε, θα δημοσιεύσουμε σε εμφανέστατη θέση στο site ειδοποίηση με τις αλλαγές. Σας συμβουλεύουμε να επισκέπτεστε συχνά την τοποθεσία για να διαβάζετε την τελευταία έκδοση αυτής.

 

Άμεσες προωθητικές ενέργειες (marketing)

Σας προσφέρουμε την ευκαιρία, κατόπιν πρότερης συγκατάθεσής σας, να λαμβάνετε ενημερώσεις προώθησης υπηρεσιών  από εμάς σε σχέση με ειδικές προσφορές ή υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Θα στέλνουμε κανονικά απευθείας ενημερώσεις χρησιμοποιώντας τους τρόπους επικοινωνίας που μας έχετε δηλώσει κατά τη σύναψη της συνεργασίας μας.

Αν θέλετε να σταματήσουμε αυτές τις ενημερώσεις προώθησης υπηρεσιών προς εσάς, σας προσφέρουμε απλούς τρόπους να το κάνετε αυτό. Κάθε φορά που λαμβάνετε άμεση ενημέρωση προώθησης υπηρεσιών, θα σας γνωστοποιούμε και τον τρόπο με τον οποίο  μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας.

Εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας να λαμβάνετε μηνύματα προώθησης υπηρεσιών κατά την εγγραφή σας στον ιστότοπο, τις εφαρμογές ή τις υπηρεσίες μας, μπορείτε να μας ενημερώσετε ότι δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον οποιαδήποτε στιγμή, μπορείτε να υποβάλλετε το σχετικό αίτημά σας στο mail info@olympiaodos.gr.

Πως προστατεύουμε την πληροφορία σας

Η διαδικασία επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων διεξάγεται με τρόπο που να διασφαλίζει το απόρρητο αυτής. Συγκεκριμένα, διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο από εντεταλμένο για αυτόν το σκοπό προσωπικό, ενώ λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.

 

Ποια είναι τα δικαιώματά σας?

Αυτή η ενότητα εξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα διάφορα δικαιώματα δεν είναι απόλυτα και υπόκεινται σε ορισμένες εξαιρέσεις ή επιφυλάξεις.

Δικαιούστε να λαμβάνετε τα προσωπικά σας δεδομένα δωρεάν, εκτός από τις ακόλουθες περιπτώσεις, όπου είναι δυνατόν να χρεώσουμε ένα λογικό τέλος για την κάλυψη των διοικητικών δαπανών μας για την παροχή των προσωπικών δεδομένων για:                                       

  • προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά / επανειλημμένα αιτήματα, ή
  • επιπρόσθετα αντίγραφα των ίδιων πληροφοριών.

Εναλλακτικά, ενδέχεται να έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε να ενεργήσουμε κατόπιν της υποβολής του αιτήματός σας.

Παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημά σας υπεύθυνα πριν το υποβάλετε. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό. Γενικά, αυτό θα είναι εντός ενός μηνός από την παραλαβή του αιτήματός σας, αλλά εάν η εξέταση του αιτήματος  πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο, θα σας ενημερώσουμε.

Έχουμε οργανώσει μια σύνοψη των δικαιωμάτων σας σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα παρακάτω.

1. Το δικαίωμα της πληροφόρησης/ ενημέρωσης
Δικαιούστε και εμείς υποχρεούμαστε να σας παρέχουμε σαφείς, διαφανείς και εύκολα κατανοητές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και αναφορικά με τα δικαιώματά σας.

2. Το δικαίωμα της πρόσβασης
Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πρόσβαση στα δικά σας προσωπικά δεδομένα (εάν τα επεξεργαζόμαστε) και σε πληροφορίες που τα αφορούν όπως τους σκοπούς επεξεργασίας, τις κατηγορίες δεδομένων, την προέλευση, τους τυχόν αποδέκτες τους.

3. Το δικαίωμα της διόρθωσης
Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα αν είναι ανακριβή ή ελλιπή.

4. Το δικαίωμα της διαγραφής
Σας δίνεται η δυνατότητα να ζητήσετε τη διαγραφή ή την αφαίρεση των προσωπικών σας δεδομένων όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς που συλλέχθηκαν ή δεν  υπάρχει νόμιμος λόγος για εμάς ώστε να συνεχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε. Το δικαίωμα της διαγραφής δεν είναι  απόλυτο δικαίωμα.  Ενδεχομένως να έχουμε το δικαίωμα ή την υποχρέωση να διατηρήσουμε τις πληροφορίες, σε περιπτώσεις που έχουμε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να το πράξουμε ή έχουμε άλλον έγκυρο νομικό λόγο να τις διατηρήσουμε.

5. Το δικαίωμα του περιορισμού της επεξεργασίας
Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχετε το δικαίωμα να «αποκλείσετε» ή να καταργήσετε την περαιτέρω χρήση των πληροφοριών σας. Όταν η επεξεργασία είναι περιορισμένη, μπορούμε ακόμα να αποθηκεύσουμε τις πληροφορίες σας, αλλά δεν επιτρέπεται να τις χρησιμοποιούμε περαιτέρω.

6. Το δικαίωμα Φορητότητας δεδομένων
Έχετε δικαίωμα να αποκτήσετε αντίγραφο κάποιων προσωπικών δεδομένων που τηρούμε για εσάς και να τα επαναχρησιμοποιήσετε ή να τα μοιραστείτε για δικούς σας σκοπούς.

7. Το δικαίωμα Εναντίωσης
Έχετε το δικαίωμα να αντιτάσσεστε σε ορισμένους τύπους επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας για άμεσο μάρκετινγκ (το οποίο κάνουμε μόνο με τη συγκατάθεσή σας).

8. Δικαιώματα σχετικά με την αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων και τηνκατάρτιση προφίλ
Το εν λόγω δικαίωμα δεν τυγχάνει εφαρμογής από Εμάς.

 

Περαιτέρω πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τα δικαιώματά σας ή για να υποβάλλεται τυχόν παράπονο κατά των Υπευθύνων μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τηλ: +30-210 6475600, ιστοσελίδα: http://www.dpa.gr/.

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που περιγράφονται παραπάνω, μπορείτε να υποβάλλετε το σχετικό αίτημά σας στα στοιχεία που αναγράφονται στην επόμενη παράγραφο.

 

 

Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την παρούσα Ειδοποίηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου στα στοιχεία του Υπεύθυνου Προσωπικών Δεδομένων της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. κ. Ιωάννη Γιαννακάκη, δικηγόρου, με e-mail: gdpr.compliance@olympiaodos.gr και της Ολυμπίας Οδού Λειτουργίας Α.Ε. κ. Θεόφιλου Κουμουτσάρη, δικηγόρου, με e-mail: dpo@olympiaoperation.gr

 

Γλωσσάρι όρων & GDPR material

«δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα»: κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

«επεξεργασία»: κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή,

«περιορισμός της επεξεργασίας»: η επισήμανση αποθηκευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με στόχο τον περιορισμό της επεξεργασίας τους στο μέλλον,

«κατάρτιση προφίλ»: οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία, την οικονομική κατάσταση, την υγεία, τις προσωπικές προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα, την αξιοπιστία, τη συμπεριφορά, τη θέση ή τις μετακινήσεις του εν λόγω φυσικού προσώπου,.

«υπεύθυνος επεξεργασίας»: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα· όταν οι σκοποί και ο τρόπος της επεξεργασίας αυτής καθορίζονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους, ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τα ειδικά κριτήρια για τον διορισμό του μπορούν να προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους.

«παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»: η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί σε τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, μεταβολή, άνευ άδειας κοινολόγηση ή πρόσβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάστηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατ' άλλο τρόπο σε επεξεργασία.

Για περισσότερα αναφορικά με τον νέο Κανονισμό μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ: https://ec.europa.eu/commission/priorities/justice-and-fundamental-rights/data-protection/2018-reform-eu-data-protection-rules_en

Σε περίπτωση τυχόν απόκλισης μεταξύ οποιασδήποτε ανάρτησης ή συνδέσμου στον παρόντα ιστότοπό μας και της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, εφαρμόζουμε τις διατάξεις της ισχύουσας Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

μοιραστείτε το: