Το κοινωνικό μας αποτύπωμα

ΟΛΥΜΠIΑ ΟΔΟΣ | ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Home EN
Εμπειρία ταξιδιού και εξυπηρέτηση
Οδική ασφάλεια και υποδομές
Το ανθρώπινο δυναμικό του έργου
Προστατεύοντας το περιβάλλον
Το κοινωνικό μας αποτύπωμα

Το κοινωνικό μας αποτύπωμαΤο κοινωνικό μας αποτύπωμα

 
Η στήριξη, η ανάπτυξη και η προβολή των κοινοτήτων που συνορεύουν με τον αυτοκινητόδρομο αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Ολυμπία Οδό. Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην οδική ασφάλεια, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το περιβάλλον, και δημιουργούμε προστιθέμενη αξία μέσα από τις συνεργασίες μας με τοπικούς φορείς και τις σχέσεις μας με τις τοπικές κοινότητες. Μέσα από τις δράσεις μας σκοπεύουμε να αναδείξουμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του Έργου: ‘Oλες τις κοινωνίες κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, όλους όσοι τον χρησιμοποιούν και όλους όσοι εργάζονται σε αυτόν ή κατά μήκος του.

CheckΠου επικεντρωνόμαστε

  • Τοπικές κοινωνίες
  • Κοινωνική συνεισφορά
  • Εθελοντισμός
  • Έμμεσες οικονομικές επιδράσεις
OlympiaOdos SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALSOlympiaOdos SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALSOlympiaOdos SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALSOlympiaOdos SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALSOlympiaOdos SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALSOlympiaOdos SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALSOlympiaOdos SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

20000σακούλες

Ένατη χρονιά συμμετοχής στην περιβαλλοντική εκστρατεία του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

3300μαθητές

εκπαιδεύτηκαν στην οδική ασφάλεια (2019-2021)

9χρόνια

Επίσημος Υποστηρικτής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

 
 
2021
2020
2019
Κοινωνικό Προϊόν σε χιλ. €
192667
117584
142201
Κοινωνικές επενδύσεις
485908
441034
663691
Δωρεάν διελεύσεις σε ΑμΕΑ
179510
169538
219948

Κοινωνικές επενδύσεις (Σε €)

2021
485908
2020
441034
2019
663691

ArrowΚαινοτομία στο επίκεντρο

Ι.Ο.ΑΣ.

Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. «Κάν’ το σωστά» στα σχολεία

Η Ολυμπία Οδός Α.Ε. και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεργάζονται 14 χρόνια για την εκπαίδευση μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πάνω σε ζωτικά θέματα της οδικής ασφάλειας. Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους παρακολούθησαν το καινοτόμο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ινστιτούτου με τη χρήση προσομοιωτών τελευταίας τεχνολογίας. Το πρόγραμμα, που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σε κρίσιμα ζητήματα της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας και πραγματοποιείται σε περιοχές τις οποίες διασχίζει ο αυτοκινητόδρομος.

Women for Change

"Women for Change"

Τον Οκτώβριο 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση διασύνδεσης και ανταλλαγής για τις γυναίκες που εργάζονται στις τρεις εταιρίες της Ολυμπίας Οδού (Ολυμπία Οδός Α.Ε., Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε. και ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ) με την υποστήριξη του οργανισμού Women On Top. Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν θετικές εμπειρίες που έχουν συναντήσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής τους, να αναδείξουν προκλήσεις και εμπόδια που έχουν συναντήσει εντός και εκτός του συγκεκριμένου οργανισμού και να διατυπώσουν προτάσεις για ενδυνάμωση και εταιρικές πολιτικές. Στόχος είναι η δημιουργία μιας ενεργούς κοινότητας γυναικών και αντρών για την προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης (Employee Recourse Group).

regional growth conference

Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Η Ολυμπία Οδός είναι ένας βασικός στρατηγικός σύμμαχος στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όλων των περιοχών κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Για περισσότερα από 6 χρόνια η εταιρία υποστηρίζει το ετήσιο «Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης», με στόχο να εναρμονίζεται με τις τοπικές ανάγκες και προτεραιότητες. Η επένδυση σε στρατηγικές υποδομές είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Οι υποδομές θα πρέπει να σχεδιάζονται ώστε όχι μόνο να καλύπτουν τις παρούσες ανάγκες, αλλά και να εγγυώνται την ανθεκτικότητα σε πιθανές μελλοντικές κρίσεις. Οι βιώσιμες υποδομές είναι το κλειδί για την επιτυχία των εξελισσόμενων στόχων της πράσινης μετάβασης και των δεσμεύσεων για την κλιματική ουδετερότητα.

Γαστρονομικοί προορισμοί

Γαστρονομικοί προορισμοί 

Η Ολυμπία Οδός ακολουθεί μια διαδρομή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει αρχαιολογικά μνημεία, ιστορικά χωριά, τοπικές γιορτές, οινικές εξερευνήσεις, βιοτεχνίες ντόπιων προϊόντων, και συνοδεύεται από μια πλούσια γαστρονομική παράδοση. Από το 2019 με τη συνεργασία με τον Γιώργο Πίττα και το Greek Gastronomy Guide, αναδεικνύουμε 4 Γαστρονομικούς προορισμούς στην Πάτρα, Νεμέα, Αιγιάλεια, Καλάβρυτα. ως εναλλακτικές τουριστικές γαστρονομικές διαδρομές. Η πρωτοβουλία συμβάλλει στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών καθώς δίνει ώθηση σε μικρές παραδοσιακές επιχειρήσεις, παραγωγούς και τοπικές ενώσεις. Τα εντυπωσιακά βίντεο που έχουν δημιουργηθεί έχουν προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες θεατές στο YouTube και αποτέλεσαν μέρος των προωθητικών βίντεο της Ελλάδας σε διεθνή τουριστικά συνέδρια και εκθέσεις.

Οι Δεσμεύσεις μας

Στην Ολυμπία Οδό δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε πρωτοβουλίες και συνεργασίες που συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και επικεντρώνονται στην οδική ασφάλεια, τη γυναίκεια ενδυνάμωση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το περιβάλλον. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί της τοπικής ανάπτυξης.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Olympia Odos
Επιστροφή στην ιστοσελίδα της Ολυμπίας Οδού
©2023 Olympia Odos S.A. Γ.Ε.Μ.Η. 007672001000 All rights Reserved