Στην Κακιά Σκάλα η κυκλοφορία διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα.      -     
27 Δεκ 2021

Επιτυχής αναχρηματοδότηση & επέκταση της χρηματοδότησης της Ολυμπίας Οδού

Η Ολυμπία Οδός, ο τρίτος μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε με επιτυχία την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανείων της και εξασφάλισε χρηματοδότηση για την επέκταση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος, μήκους 74,5 χιλιομέτρων. Το συνολικό ποσό της συναλλαγής είναι 822 εκατ. ευρώ.

Εντεταλμένοι Διοργανωτές είναι η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έδειξε επίσης, ισχυρή υποστήριξη παραμένοντας ως δανείστρια τράπεζα στο Έργο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε: «Η επιτυχώς ολοκληρωμένη χρηματοδότηση δείχνει τόσο την ανθεκτικότητα της Ολυμπίας Οδού παρά τις προκλήσεις της  Covid-19, όσο και την υποστήριξη και δέσμευση των ενδιαφερόμενων μερών της (stakeholders) στην ανάπτυξη αυτού του σημαντικού οδικού δικτύου».

Οι Rothschild & Co, Linklaters LLP και Bernitsas Law Firm έχουν ενεργήσει ως οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι της Ολυμπίας Οδού, αντίστοιχα.

 

Ιστορικό

Η Ολυμπία Οδός είναι ο παραχωρησιούχος του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, ενός από τους σημαντικότερους αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα που συνδέει την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο με την Αθήνα. Το έργο ολοκληρώθηκε οικονομικά το 2008 και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε συνολική αναδιάρθρωση το 2011-2013. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2017. Η Ολυμπία Οδός ανήκει σε μια διεθνή κοινοπραξία που περιλαμβάνει τις εταιρίες: Vinci Concessions, Hochtief, Aktor Concessions, Άβαξ και ΓΕΚ Τέρνα.

μοιραστείτε το: