Ανέπαφες συναλλαγές μέσω POS στα Μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής/ Δείτε οδηγίες χρήσης εδώ       -     
18 Δεκ 2008

Αντιμετωπίσαμε 6.140 συμβάντα σε 100 ημέρες

Περισσότερα από 6.000 συμβάντα αντιμετώπισε το προσωπικό της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ μέσα στις πρώτες 100 ημέρες που ανέλαβε τη λειτουργία του οδικού άξονα Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα και μάλιστα σε χρόνους “εξπρές” όπως δείχνουν οι μετρήσεις που έγιναν.

Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων ανθρώπων με βασικό σκοπό να επεμβαίνουν έγκαιρα σε ό,τι κι αν  συμβεί στο δρόμο 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο. Ακόμα και αυτές τις εορταστικές ημέρες θα τους δείτε να περιπολούν συνεχώς προκειμένου να διευκολύνουν τους οδηγούς.

Οι ομάδες περιπολίας και άμεσης επέμβασης κινούνται διαρκώς κατά μήκος του δρόμου σε ειδικά οχήματα και αντιμετωπίζουν συμβάντα όπως ακινητοποιημένα οχήματα, ατυχήματα και προβλήματα στην κυκλοφορία, εφαρμόζουν προσωρινή σήμανση για να διευκολύνουν την κίνηση και συνεργάζονται με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική ή το ΕΚΑΒ ώστε να συνδράμουν όταν χρειάζεται.

 

Ο μηχανισμός της εταιρείας λειτουργίας της Ολυμπίας Οδού αποτελείται από:

Τα 370 μέλη του προσωπικού που εποπτεύουν συνεχώς περισσότερα από 200 χλμ οδικού δικτύου

2 σύγχρονα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας έχουν τεθεί σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία για καλύτερο συντονισμό

4 Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης βρίσκονται σε κεντρικά σημεία του δρόμου για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών που λειτουργεί σε 24ωρη βάση

 

Τα πρώτα στοιχεία:

Το προσωπικό της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ αντιμετώπισε ήδη τις 100 πρώτες ημέρες λειτουργίας:

6.140 συμβάντα

3.500 από τα οποία εντοπίστηκαν σε μηδενικό χρόνο από τις ομάδες περιπολίας

2.640 συμβάντα αντιμετωπίστηκαν σε 12,5 λεπτά κατά μέσο όρο

38 οχήματα περιπολίας διέτρεξαν συνολικά 1.110.000 χλμ

 

Οι εργασίες συνεχίζονται

 

Το πρώτο στάδιο κατασκευής της Ολυμπίας Οδού αφορά παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας σε υφιστάμενα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν τα σημαντικά  προβλήματα στα οδοστρώματα, τα στηθαία ασφαλείας και εν γένει στον εξοπλισμό της οδού σε αρκετά τμήματα, πριν την έναρξη της κατασκευής των νέων τμημάτων στις αρχές του 2009.

Έργα αποκατάστασης υψομετρικών διαφορών μεταξύ τάφρου και ασφάλτου
Η υψομετρική διαφορά μεταξύ της ασφάλτου και της παρακείμενης τάφρου απορροής των όμβριων υδάτων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις άγγιζε τα 30 εκατοστά, δημιουργούσε ένα πολύ ψηλό «σκαλοπάτι» στα όρια της ασφάλτου, ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα. Επιλέχθηκε η μέθοδος ανακατασκευής αυτών των τριγωνικών τάφρων με διάστρωση σκυροδέματος μέχρι τη στάθμη του ασφαλτοτάπητα. Μέχρι σήμερα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα σε 92 περιοχές της οδού και οι εργασίες συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς.

Βελτίωση της αντιολισθητικής ικανότητας του οδοστρώματος
Το ολισθηρό οδόστρωμα υπήρξε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του τμήματος Κορίνθου-Πατρών. Μετρήσεις σε όλο το μήκος του δρόμου βοήθησαν στον εντοπισμό των προβληματικών περιοχών, στις οποίες εφαρμόστηκε η μέθοδος της «σφαιροβολής» (Το λειασμένο ασφαλτικό οδόστρωμα “βομβαρδίζεται” κατά ριπές με μεταλλικά σφαιρίδια διαμέτρου 3 χιλιοστών με αποτέλεσμα ο αρχικά λείος τάπητας να ανακτά την αδρή επιφάνεια). Μετά την εφαρμογή της μεθόδου, έγιναν εκ νέου μετρήσεις οι οποίες έδειξαν σημαντική αύξηση του συντελεστή τριβής σε 0,7 έως 0,8, πάνω από το όριο του 0,6 που είναι οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Η μέθοδος εφαρμόστηκε συνολικά σε επιφάνεια 625.000 τ.μ. ή σε συνολικό μήκος αυτοκινητοδρόμου 50 χλμ. και οι εργασίες ήδη ολοκληρώθηκαν. Στη συνέχεια εφαρμόστηκε καινούργια οριζόντια σήμανση και διαγράμμιση του οδοστρώματος ώστε να βελτιωθούν περισσότερο τα χαρακτηριστικά του.

Βελτιωτικές εργασίες
Βελτιωτικές εργασίες πραγματοποιούνται συνεχώς για την αποκατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, την αποκατάσταση φθορών κατά μήκος του δρόμου, τη διάστρωση αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα σε επικίνδυνα σημεία, ενώ οι τάφροι καθαρίζονται, η  σήμανση και ο οδικός φωτισμός βελτιώνονται και αποκαθίστανται σταδιακά στα σημεία που παρουσιάζουν προβλήματα.

μοιραστείτε το: