Σε λειτουργία το νέο πρατήριο AVIN στην Ακράτα (κατεύθυνση προς Πάτρα)      -     
18 Μαρ 2019

Παγκόσμια διάκριση για την Ολυμπία Οδό

Το μοναδικό ευρωπαϊκό έργο που διακρίθηκε στα βραβεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών

Παγκόσμια αναγνώριση για τους εργαζόμενους στο Έργο αλλά και ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο της χώρας αποτελεί η βράβευση της Ολυμπίας Οδού από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Μηχανικών (ASCE - American Society of Civil Engineers).

Η Ολυμπία Οδός ήταν ένα από τα πέντε κορυφαία έργα που βραβεύτηκαν σε μια λαμπερή εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2019 στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Στην τελετή βράβευσης για τα Βραβεία Εξεχόντων Επιτευγμάτων έργων Πολιτικού Μηχανικού παρέστησαν στελέχη της Ολυμπίας Οδού, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας του Δημοσίου (ΥΠΟΜΕΔΙ), στελέχη του ομίλου VINCI και στελέχη των τεχνικών συμβούλων του Έργου.

Ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού επιλέχθηκε από συνολικά 100 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο και  είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό έργο, που απέσπασε τη συγκεκριμένη διάκριση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπία Οδός Α.Ε. και Διευθυντής Χώρας (Ελλάδα) της VINCI Concessions S.A., Παναγιώτης Παπανικόλας, παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για την Ολυμπία Οδό η βράβευση της Ολυμπίας Οδού από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών. Η διάκριση αυτή δικαιώνει μια μεγάλη προσπάθεια πάρα πολλών ανθρώπων και καταδεικνύει το βαθμό δυσκολίας του Έργου τόσο από πλευράς διαχείρισης (με την ταυτόχρονη κατασκευή και λειτουργία), όσο και στο καθαρά τεχνικό σκέλος με το πλήθος των μεγάλων τεχνικών έργων που υλοποιήθηκαν σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, σε μια στενή λωρίδα γης μεταξύ βουνών και θάλασσας, η οποία είναι ταυτόχρονα και μια από τις πλουσιότερες σε αρχαιολογικά ευρήματα περιοχές στον κόσμο. Αυτή η διάκριση ανήκει σε όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται στο μεγάλο αυτό Έργο, τις τρεις μεγάλες κατασκευαστικές της χώρας μας ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, τη Γαλλική VINCI και τη Γερμανική Hochtief, όλους τους συντελεστές του Έργου, από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό και τους τεχνικούς εξειδικευμένους συμβούλους, μέχρι φυσικά την Υπηρεσία του Δημοσίου και τα στελέχη των αρμόδιων διαχειριστικών αρχών. Είμαστε περήφανοι για αυτή τη διάκριση, που μας δίνει την ώθηση να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά και να θέσουμε νέους στόχους στην εξυπηρέτηση των οδηγών και όλων των ωφελούμενων από το Έργο».

Στο παρακάτω link το βίντεο από την παρουσίαση της Ολυμπίας Οδού στα στην εκδήλωση των Βραβεία

https://players.brightcove.net/pages/v1/index.html?accountId=75114961001&playerId=S1gOhMq0b&videoId=6012526560001

μοιραστείτε το: