Σε λειτουργία το νέο πρατήριο AVIN στην Ακράτα (κατεύθυνση προς Πάτρα)      -     
02 Αυγ 2018

Συνεργασία με το Safe Water Sports

Η Ολυμπία οδός, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει ως χορηγός τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports, για την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τη θάλασσα, με στόχο την πρόληψη και την μείωση των πνιγμών και των ατυχημάτων που κάθε χρόνο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, συμβαίνουν στη θάλασσα στην Ελλάδα.

Η συνεργασία αυτή έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ενημερωτικής εκστρατείας του Safe Water Sports που στο επίκεντρό της έχει τον Έλληνα και ξένο επισκέπτη που ταξιδεύει οδικώς το καλοκαίρι σε κάποιον θαλάσσιο ελληνικό προορισμό μέσω της Ολυμπίας οδού, η οποία προσφέρει πρόσβαση σε παραλίες της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου.

Η συνεργασία της Ολυμπίας οδού και του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports περιλαμβάνει πολλές δράσεις κατά την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2018, όπως:

  1. Προβολή στο Newsletter που διανέμεται στους διερχόμενους από τα διόδια
  2. Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για το Safe Water Sports app
  3. Προβολή του Safe Water Sports app στο web site της Ολυμπίας Οδού

Ο κύριος άξονας της ενημέρωσης των ταξιδιωτών είναι η δωρεάν εφαρμογή Safe Water Sports που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός για κινητά Android & iOS και η οποία περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες όπως:

  • ΟΛΕΣ και ΜΟΝΟ τις νόμιμες επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ (waterski, scuba diving, tubes, kitesurf, ενοικιάσεις σκαφών κ.λπ.) που λειτουργούν στην Ελλάδα και την Κύπρο,
  • τις 3.250+ παραλίες με πρόσβαση που έχουν χαρτογραφηθεί από κοινού με το Λιμενικό Σώμα σε Ελλάδα και Κύπρο, με ενδεικτικές πανοραμικές φωτογραφίες και ενημερωτικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά τους αναφορικά με την ασφαλή κολύμβηση, όπως: ύπαρξη ναυαγοσώστη, βαθιά/ρηχά νερά, το είδος της παραλίας –πχ. αμμώδης, με βότσαλα κ.λπ.-, το μήκος της παραλίας, αν η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, parking κ.λπ.),
  • τις μαρίνες, τα αλιευτικά καταφύγια και γενικότερα τις τοποθεσίες που επιτρέπεται ο ελλιμενισμός σκαφών, καθώς και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν.
  • επιχειρήσεις ενοικίασης ταχυπλόων σκαφών
  • τους ισχύοντες κανονισμούς ασφάλειας (νομοθεσία) για κάθε θαλάσσιο σπορ και δραστηριότητα στη θάλασσα καθώς και πολλές σχετικές συμβουλές
  • τα νοσοκομεία και τις λιμενικές αρχές που βρίσκονται σε όλη τη χώρα
  • ειδικά ενημερωτικά προγράμματα για παιδιά και νέους με θέμα την ασφάλειά τους στη θάλασσα και το νερό.

Στη χώρα μας, με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος.

Η πρωτοβουλία του Safe Water Sports, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει και έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τόσο οργανωμένο τρόπο και αφορά τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Μπορεί δε να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό με άμεσο στόχο την προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.safewatersports.gr  για να δείτε αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες και τις μελλοντικές δράσεις του Οργανισμού

/Web: www.safewatersports.gr

/Facebook: Safe Water Sports

/Twitter: @SafeWaterSport

/Instagram: safe_water_sports

/YouTube: safe water sports

/Pinterest: safe water sports

μοιραστείτε το: