Σε λειτουργία το νέο πρατήριο AVIN στην Ακράτα (κατεύθυνση προς Πάτρα)      -     

Κοινωνικές δράσεις

Ολυμπία Οδός. Ένα έργο, πολλοί πρωταγωνιστές!

Η Ολυμπία Οδός για εμάς είναι περισσότερα από ένας αυτοκινητόδρομος.

Είναι οι άνθρωποί της, αυτοί που εργάζονται καθημερινά σε αυτήν, αυτοί που την χρησιμοποιούν, αυτοί που ζουν κατά μήκος της.

Όλοι αυτοί είναι Πρωταγωνιστές του Έργου!

Στόχος μας στην Ολυμπία Οδό είναι η διαρκής συνεργασία με τις Τοπικές Κοινωνίες και η ενίσχυση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων.

Παράλληλα, αναλογιζόμενοι την κοινωνική μας ευθύνη, ιδιαίτερα στη συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση της χώρας μας, ενισχύουμε κοινωνικές ανάγκες, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα φορέων.

Με τους πρωταγωνιστές για τον αθλητισμό

Σταθερή δέσμευσή μας η υποστήριξη αθλητικών δρώμενων που αφορούν κυρίως παιδιά, αλλά και ανθρώπων με αναπηρίες.

Η Ολυμπία Οδός ήταν Επίσημος Υποστηρικτής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Παραολυμπιακής Ομάδας στους 15ους Πραολυμπιακούς Αγώνες 2016 του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Στηρίζουμε σταθερά την αξία της ισότητας όλων των ανθρώπων στην άθληση και την ιδέα του Παραολυμπιακού κινήματος.

Με τους Πρωταγωνιστές για το περιβάλλον

 

Με τους Πρωταγωνιστές για το περιβάλλον

Πρόγραμμα περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων: Το 2016 εγκαινιάσαμε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Η εκπαιδευτική δράση είχε θέμα «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσω της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού» και περιλάμβανε δύο φάσεις: Ενημερωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτική επίσκεψη στα εργοτάξια του Αιγίου και του Δρεπάνου.

Ακολούθησαν επισκέψεις μαθητών από γυμνάσια, λύκεια, αλλά και δημοτικά σχολεία του νομού.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια της κατασκευής του έργου και η συνεργασία μας με την εκπαιδευτική κοινότητα είναι σταθερή.

Πρόγραμμα Δενδροφύτευσης: Ξεκινήσαμε και υλοποιούμε διετές πρόγραμμα δενδροφύτευσης σε περιοχές κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου σε συνεργασία με τα δασαρχεία και τοπικούς φορείς.

Let’s do it Greece: Η Ολυμπία Οδός συμμετέχει στις δράσεις του Let’s do it Greece ως επίσημος υποστηρικτής.

Με τους Πρωταγωνιστές για το περιβάλλον

 

Χιλιόμετρα Αλληλεγγύης

Η Ολυμπία Οδός, μαζί με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και τη Νέα Οδό  δημιουργήσαμε το 2016 την κοινωνική ένωση «ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»  σε μια προσπάθεια να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και να συμβάλλουμε έμπρακτα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Μέσα από τις δράσεις της ένωσης «ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» υποστηρίζονται σύλλογοι, σωματεία και φορείς στη Δυτική Ελλάδα.

μοιραστείτε το: